ZomerOndernemer komt deze zomervakantie voor de tweede keer naar Amersfoort.

ZomerOndernemer biedt jongeren tussen de 15 en 22 jaar de kans om tijdens de zomervakantie een eigen bedrijf op te richten. In totaal kunnen dertig enthousiaste jonge ondernemers deze zomer bij ZomerOndernemer hun bedrijf opstarten. “De inschrijvingen sluiten ook zodra het maximale aantal deelnemers (dertig) is bereikt,” zegt Marianne van Lubek, regiocoördinator van ZomerOndernemer Amersfoort.

De ambitieuze ondernemers beginnen op 11 juli met een driedaagse training. Daarnaast worden zij tijdens hun tijd bij ZomerOndernemer voorzien van een startkapitaal en kunnen zij workshops volgen bij lokale ondernemers. Ook krijgen zij begeleiding van coaches en BusinessBuddies bij het opzetten van hun bedrijf. Op 17 augustus eindigt de ondernemerstijd bij ZomerOndernemer.

Vorige zomer konden jonge ondernemers ook hun eigen bedrijf opstarten bij ZomerOndernemer. In totaal zijn er eenentwintig bedrijven opgestart. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Vroege Vogel (ontbijtservice), Beachliving (huisdecoratie) en East Side to the Website (responsive websites en webapplicaties).

Van de eenentwintig gestarte bedrijven hebben 4 jongeren hun bedrijven direct ingeschreven bij de kamer van koophandel. Daarnaast zijn er  9 bedrijven doorgegaan zonder zich in te schrijven bij de kamer van koophandel.

 

 

Eindredacteur: Nikita Neuteboom