Dinsdag 7 maart is Willem-Jan Stegeman in de raadsvergadering benoemd tot nieuwe wethouder bij de gemeente Amersfoort. Hij beheert vanaf nu de portefeuilles Ruimtelijke Ontwikkeling, Economie en duurzaamheid, Stadshart, Citymarketing en Toerisme die hij overneemt van oud-wethouder Yvonne Kemmerling.

Willem-Jan Stegeman is erg blij met zijn nieuwe functie. “Ik werkte hiervoor als interim-directeur bij Regio Rivierenland, maar verlangde terug naar een grotere rol in het openbaar. Toen de functie van wethouder in Amersfoort open kwam te staan twijfelde ik dus geen moment.”

Stegeman was negen jaar wethouder in Culemborg en twee jaar wethouder in Alphen aan den Rijn. Hij heeft veel zin om kennis te maken met een nieuwe gemeente en spreekt nu al positief over de stad. “Amersfoort is een leuke gemeente waarin nog veel uitdagingen liggen. Ik denk dat ik in een jaar tijd zeker een aantal dossiers nog verder kan brengen en kijk daar erg naar uit. Belangrijk als wethouder vind ik dat je in je handelen degene waarvoor je het doet betrekt. Daarom zal ik alle stappen samen met de gemeenteraad en inwoners van deze mooie stad zetten.”

Wethouder Stegeman (52) is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Culemborg. Het komende jaar is hij door de gemeenteraad ontheven van de plicht om in Amersfoort te wonen. “Het is een grote opgave om op zo’n korte termijn te verhuizen, daarom is het erg fijn dat we voorlopig in Culemborg kunnen blijven. Het is wel de bedoeling dat ik me een Amersfoorter ga noemen. Ik ga daarom regelmatig de stad in om te genieten van de vele voorzieningen die deze stad biedt.”