Op 21 mei vindt de eerste Wijnroute Amersfoort van het jaar plaats. Tijdens de Wijnroute wordt een wandeling door historisch Amersfoort gecombineerd met een bezoek aan drie horecagelegenheden en aan Museum Flehite.

Janneke Verberne-Donker en Eline Groenendijk zijn de vinologen van de Wijnroute Amersfoort. Zij koppelen hun passie voor wijn en spijs en hun interesse voor de historie van Amersfoort aan creatief ondernemerschap. De drie deelnemende restaurants zijn Wijnbar Zuster Margaux, Restaurant 033 en Eetkamer Van Zanten. Deze restaurants mogen zelf twee gerechten bedenken met bijpassende wijnen. De vinologen geven hier vervolgens feedback op om te zorgen voor voldoende diversiteit in de gerechten en wijnen zodat deelnemers verrast worden en veel verschillende smaken ervaren. De route wordt afgestemd op de deelnemende restaurants zodat onderweg mooie plekken in Amersfoort kunnen worden bezichtigd.

“Het draait het om gezelligheid en genieten, maar ondertussen kun je van alles leren over de stad en over wijn en wijn/spijs combinaties,” vertelt Groenendijk. De Wijnroute bestaat sinds 2010 en is altijd drukbezocht. Er zijn gemiddeld zo’n 25 deelnemers per keer. Tijdig aanmelden is aan te bevelen.

De Wijnroute Amersfoort vindt in 2017 ook nog plaats op zondag 10 september en zondag 19 november.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindredacteur: Nikita Neuteboom