Het Meander Medisch Centrum heeft vorig jaar bekend gemaakt het aantal operatiekamers uit te willen breiden, vanwege het wegvallen van de OK-capaciteit in Baarn. Ze willen nu een nieuwe ambulancepost zetten aan de Maatweg. Buurtbewoners zijn er niet blij mee en hebben een brandbrief geschreven naar de gemeente. Ze zijn bang dat er 's avonds te veel geluidsoverlast komt.

Wytse Dassen van de D66 heeft in juli al vragen gesteld over de komst van de ambulancepost voor de bewoners. Dassen legt uit dat de D66 nog geen echt standpunt heeft ingenomen. Hij vindt dat de geluidsoverlast in de nacht het grootste probleem is. Hij hoopt dat het Meander Medisch Centrum samen wil gaan zitten met de buurtbewoners om een oplossing te vinden.

Volgens Esther Looij van het communicatieteam van het Meander Medisch Centrum zijn in maart 2017 de omwonenden geïnformeerd over de uitbreiding van het OK-complex. Ze zeggen de zorgen van de omwonenden te begrijpen en ze hebben er uitgebreid onderzoek naar gedaan. Na vestiging van een standplaats, is de geluidstoename als gevolg van het ambulanceverkeer echter minimaal en blijft het binnen de wettelijke normen, aldus Looij.