VVV Amersfoort brengt een nieuwe fietsroute uit die voor zowel toeristen als de Amersfoortse bewoners zelf interessant is. Het thema van de route is ‘100 jaar de Stijl, langs sporen van de Stijl en de Amsterdamse school.’ In het teken van Meimaand Fietsmaand brengt VVV Amersfoort jaarlijks rond deze tijd een nieuwe fietsroute uit. “De boekjes liggen bij de drukker en worden op 9 mei verwacht bij het VVV-kantoor.” laat VVV Amersfoort weten. 

Het thema van dit jaar is voor de hand liggend. “De Nederlandse kunstbeweging de stijl bestaat 100 jaar en in Amersfoort is veel te zien wat gelinkt kan worden aan deze beweging.” Aldus Ursula de Beer, ontwerpster van de route van dit jaar. De route leidt je natuurlijk langs het Mondriaan huis en de stoel van Rietveld, maar ook langs de door Rietveld ontworpen villa’s. Volgens De Beer associëren bewoners van Amersfoort deze villa’s meestal niet direct met de Stijl. “Het boekje waarin de route staat geeft achtergrondinformatie en uitleg bij alle ‘sporen van de stijl’ en daarom denk ik dat het ook zeker de moeite waard is voor de Amersfoorter zelf.” voegt De Beer toe.

De route start vlak bij het VVV-kantoor, namelijk op de Lieve Vrouwenstraat en eindigt bij het Mondriaanhuis. De af te leggen afstand is 15 kilometer en de duur wordt op 90 minuten geschat.