Om de week brengen wij je in de rubriek 'Sport in de Keistad' weer helemaal bij over al het sportnieuws van afgelopen weekend.

Voetbal

Nadat VV Hoogland vorig weekend nog nipt wist te winnen op bezoek bij Nieuwerkerk, bleven de drie punten dit weekend helaas niet op sportpark Langenoord. VOC was met 2-0 te sterk voor de Superboeren.
Ondanks het verlies staat VV Hoogland wel nog stabiel op de tweede plek, maar kan de ploeg van Raymond Prins het kampioenschap al in de ijskast zetten. Met een gespeelde wedstrijd minder is het verschil met koploper Unitas maar liefst twaalf punten in de 1e klasse zondag.

Rugby

R.C. Eemland sleepte afgelopen zondag de play-offs binnen door de ruime 12-101 zege op het Utrechtse USRS.
De Amersfoortse eersteklasser had officieel nog een overwinning nodig om aanspraak te maken op de play-offs. Ze kunnen zich nu dus opmaken voor het eerste promotieduel voor de ereklasse (het hoogste niveau) op 12 mei.

Honkbal

De honkballers van Quick kende een wisselvallige eerste competitieweek in de hoofdklasse. Na 22 jaar is Quick weer terug op het hoogste niveau. Het drieluik tegen HCAW uit Bussum leidde tot gemengde gevoelens bij de honkballers uit Amersfoort. Donderdag werd er thuis met 7-4 verloren, maar dit werd zaterdag weer rechtgezet met een 8-3 overwinning in Bussum. Het laatste duel van de drieluik werd echter weer verloren op eigen veld, ditmaal met een score van 7-3.