Burgemeester Bolsius heeft aan Barbara Bastiaanssen de Sint-Jorispenning uitgereikt. Zij ontvangt de onderscheiding voor haar bijdrage aan de realistatie van het Boekhuis en haar inzet voor het POWER-platform.

Tijdens de opening van het wooncomplex en het park aan de Zonnehof op vrijdag 23 maart, heeft Bastiaanssen de penning in ontvangst genomen.

Burgemeester Bolsius meldt in het persbericht van gemeente het volgende: “Barbara Bastiaanssen leverde een grote bijdrage aan de realisatie van het woonproject het Boekhuis op De Zonnehof. Met het POWER-platform tuigde zij een netwerk op voor actieve ouderen en organiseerde zij vele activiteiten. Beide initiatieven dienen als voorbeeld elders in het land”.

Initiatiefneemster

Barbara Bastiaanssen is al vanaf het begin een belangrijke initiatiefnemer van het woonproject het Boekhuis, dat in de voormalige bibliotheek is gevestigd. Daarnaast is zij mede-initiatiefnemer van het Burgerinitiatief Zonnehof (BIZ!) en betrokken bij de verbetering van de woonomgeving van een park aan de Zonnehof.

In 2007 richtte zij met anderen het platform ‘POWER’ (Prettig Ouder Worden En Relativeren) op. POWER bestaat uit een groep van 50-plussers uit Amersfoort en omgeving die actief in het leven staan. De organisatie biedt een platform voor ontmoetingen voor ouderen.