Het in Amersfoort gevestigde Royal HaskoningDHV viel niet in de prijzen bij de Koning Willem I awards. De uitreiking vond plaats op 28 mei in de Nijmeegse Stadsschouwburg.

Royal HaskoningDHV was genomineerd in de categorie ‘Grootbedrijf’ vanwege “de ingenieurs die waanzinnige projecten opleveren,” zoals gemeld in het persbericht bij de bekendmaking van de finalisten. Ook Eska B.V. uit Sappemeer en AFAS Software uit Leusden kwamen in aanmerking voor de prijs. Laatstgenoemde ging er uiteindelijk met de prijs vandoor.

Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software noemt de onderscheiding “nu al het hoogtepunt van 2018. Een mooie bekroning van jaren hard werken.” Hij vervolgt: “Maar ik wil wel toevoegen dat vooral onze medewerkers bijdragen aan ons succes. Deze AFAS-familie is een heel belangrijk onderdeel van het succes dat we hebben behaald.”

Volgens het juryrapport van de Koning Willem I Prijs verdiende AFAS de prijs vanwege de manier waarop het bedrijf automatisering bevorderd, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen: “AFAS blinkt uit in de moderne en onconventionele omgang met klanten en andere stakeholders en levert een substantiële bijdrage aan de maatschappij.”

Royal HaskoningDSV is door de redactie benaderd, maar was niet bereid een reactie te leveren.