Het Amersfoortse pop-up museum SMAAK is genomineerd voor de prijs ‘meest maatschappelijke uitje van 2017’ door de ANWB. Museum SMAAK in het St. Pieters- en Bloklands Gasthuis in het centrum van Amersfoort geeft ouderen de ruimte om hun mening en smaak te uiten. Senioren krijgen de mogelijkheid om exposities zelf samen te stellen, de inrichting te bepalen en zelf te bepalen hoe de rondleidingen eruit gaan zien. Afgelopen jaar was het museum ook een groot succes met 2.000 bezoekers.

De ANWB organiseert dit jaar voor de derde keer de verkiezing voor het ‘meest maatschappelijke uitje’. Voor de verkiezingen zijn behalve museum SMAAK ook 25 organisaties genomineerd voor de titel. Annelies Tichelaar van de ANWB vertelt over de verkiezingen van 2017: “De ANWB vindt dat iedereen in Nederland erbij hoort en samen met anderen moet kunnen genieten van een leuk uitje. Als gast, of misschien zelfs als medewerker.”

Annelies Tichelaar vertelt ook waarom de ANWB ervoor heeft gekozen om het museum SMAAK te nomineren: “Het pop-up museum SMAAK geeft ouderen een stem: ze staan niet aan de kant, maar juist in de spotlights, hun mening is doorslaggevend. Tevens functioneert dit uitje met de inzet van vrijwilligers, dat is niet alleen een verrijking voor het pop-up museum zelf, maar ook voor de bezoekers én de vrijwilligers. De vrijwilligers doen hun uiterste best om het de bezoekers naar de zin te maken en daardoor beleven niet alleen de bezoekers maar ook de vrijwilligers zelf geluksmomenten.”

Dinsdag 7 maart wordt de winnaar van de verkiezing door de ANWB bekend gemaakt.

Museum SMAAK was niet bereikbaar voor commentaar.