Het bekende restaurant La Place zal komen in de Amersfoortse vestiging van de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay.

De populaire kledingketen zal de deuren van het oude V&D-pand uiterlijk eind 2018 en mogelijk eerder openen. De winkel zal ingangen hebben op de Utrechtsestraat, Hellestraat en het Sint-Jorisplein, en hoopt met zijn strategische ligging in Amersfoort een succes te worden.

Na de ondergang van het Nederlandse warenhuis V&D hoopt Hudson’s Bay een gat in de markt te vullen. La Place overleefde het faillissement door de financiering van supermarktconcern Jumbo wel en is daarom ook opgenomen in het warenhuis.

Hudson’s Bay is in 1670 opgericht en is daarmee het oudste bedrijf van Canada. Het concern breidt zich snel uit en opende al filialen in verschillende grote steden zoals Amsterdam, Den Haag, Breda en Rotterdam. Vorig jaar nam het warenhuis het Duitse warenhuis Kaufhof en het Belgische concern Galeria Inno over.

Het warenhuis verkoopt heren- en dameskleding, badmode, lingerie, handtassen, schoenen, sieraden en accessoires, schoonheidsproducten, kindermode en woonaccessoires. De lijst met topmerken die het warenhuis verkoopt is lang. Van Calvin Klein, Balenciaga en Burberry tot Chanel, Dior en Gucci. Ook de betaalbaardere merken worden vertegenwoordigd.