Altijd al een bedrijf met een goed doel willen oprichten? Move2social wil daarbij helpen. Het bedrijf begint voor het eerst ook een programma in Amersfoort. Projectleider Jenny den Hertog legt uit wat het precies inhoudt.

Move2Social is een programma dat sociaal ondernemers helpt. “We helpen ondernemers hun bedrijf te starten in drie maanden. Dat doen we door middel van een intensief ontwikkelprogramma met workshops, expertmeetings en business coaching door ondernemers. Die coaches helpen de ondernemers met het vinden van een netwerk en kapitaal. Ze helpen de ondernemers te ondernemen.”
Move2Social Amersfoort richt zich vooral op bedrijven die zoeken naar werknemers die moeilijk werk kunnen vinden. Denk aan bijvoorbeeld vluchtelingen of gehandicapten.

Het bedrijf gelooft dat de problemen die in de maatschappij ontstaan, het beste kunnen worden opgelost als er een samenwerking is tussen ondernemers en de overheid. De overheid heeft deze bedrijven nodig om de mensen, die moeite hebben met een baan vinden, te kunnen helpen. Move2Social Amersfoort roept iedereen in de regio Amersfoort op om ideeën aan te leveren die positieve maatschappelijk impact hebben.

Den Hertog vertelt dat het in Noord-Groningen en Twente erg heeft geholpen. Daar zijn veel vluchtelingen aan een baan gekomen door dit initiatief.

Allemaal verschillende soorten mensen melden zich aan voor het programma. Jongeren, ouderen, mensen met veel of weinig ervaring, “Het zijn allemaal mensen met een goed idee, wij helpen dan met het uitwerken van dat idee.”

Den Hertog doet dit zodat er kansen worden gecreëerd voor mensen die vaak minder kansen hebben.

Ze is net begonnen met het reclame maken. Er moeten minstens twaalf aanmeldingen zijn om het programma goed te laten lopen, ze hopen op veertig aanmeldingen. De eerste vier aanmeldingen zijn binnen. Aanmelden kan tot en met 30 juni. Deelname is gratis.

move2socialamersfoort.nl