Daelorian van der Kolk, een vrouw met een bijzondere voornaam en een even bijzonder leven. Ze staat namelijk voor de derde keer achter elkaar in de FHM500, dé lijst met de mooiste vrouwen van Nederland. Het 21-jarige Amersfoortse model, door haar vriend 'Deloor' genoemd, is van zichzelf niet extrovert en relativeert dingen snel. Achter de oppervlakkigheid van de verkiezing in het blad zit dan ook een persoon met diepte, een levensverhaal en dromen.

Dat Daelorian nuchter blijft onder haar verkiezing als een van Nederlands mooiste vrouw, blijkt uit het antwoord op de vraag wat ze van haar verkiezing vindt: “Die verkiezing maakt me niet heel veel uit. Ik vind vooral de feestjes leuk”, legt ze uit. Ze vind het leuk dat ze verkozen is en waardeert het, maar ook niet meer dan dat. “De verkiezing gaat niet altijd over uiterlijk maar ook om de media aandacht. Dit jaar staat Shelly Sterk op nummer één, ze is natuurlijk super knap maar heeft ook een grote ‘following’ op sociale media. Het is voor een bedrijf als de FHM slim om hun naam met haar te verbinden. De lijst is meer een marketingstruc”, verteld ze.

Dat Daelorian nu model is had ze vroeger nooit verwacht. Ze groeide op in Zwolle en ondervond juist dat haar uiterlijk tegen haar werkte. “Mijn oma komt uit Indonesië, vroeger op de basisschool werd ik veel gepest en werd ik bijvoorbeeld ‘poepchinees’ genoemd omdat ik zulke ‘rare’ ogen had.”  “In Zwolle zijn mensen wat groffer, en zeggen ze dat soort dingen hardop. Dat heeft veel impact op een jong kind natuurlijk”, verteld Daelorian. De verandering kwam toen ze naar Amersfoort verhuisde. “Voor mijn vaders werk was het makkelijk om daar te wonen. Ik ging naar een nieuwe school en daar hield het pesten op.”

De modellen wereld kwam in haar leven toen ze zestien was en ze werd opgegeven door haar familie voor het programma Hollands Next Top Model. “Voor dat programma wordt een wildcard uitgegeven. Er is een plek voor iemand die mee mag doen naast de reguliere inschrijvingen. Familie en vrienden begonnen mij toen te delen op sociale media en uiteindelijk kreeg ik de meeste stemmen van iedereen en mocht ik meedoen”, verteld ze. Ze kijkt met een dubbel gevoel terug op haar deelname aan. “Het was niet makkelijk, ik was zestien jaar en de jongste van iedereen. Ik heb shoots gedaan waar ik nu vraagtekens bij zet of dat wel kon op die leeftijd.” “Uiteindelijk heb ik geen spijt van mijn deelname, het was een goede plek om de eerste step te zetten naar een carrière in het modellencircuit”, maakt Daelorian duidelijk. Haar deelname aan het programma resulteerde in een vierde plek. “Na de vierde plek kreeg ik een contract bij ‘Elite model look’, een groot modellen bureau. Ik kreeg opdrachten voor shoots en zo is het allemaal begonnen.”

Haar intrede in de modellenwereld ging wel gepaard met een paar realisaties.  Zo kwam ze tijdens HNTM er al snel achter dat het er hard aan toe gaat. “Tijdens dat programma hadden we een shoot in Italië waar ik naakt tegen iemand die tien jaar ouder is aan moest gaan staan. Ik was zestien toen. Wanneer ik dit zou weigeren werd gezegd dat dit erbij hoort en wanneer ik het niet wilde er maar mee moest stoppen”, kijkt Daelorian terug. “In dit circuit wordt veel van je gevraagd. Ik moet constant op mijn voeding letten om de juiste maten te houden. Toen ik nog veel shoots deed was het obsessief. Even wat eten met wat vrienden in een restaurant was allang niet gezellig meer, ik kon toch niets eten”, legt ze uit. “Ik heb nog geluk met mijn lengte en bouw maar er wordt van modellen gevraagd die veel langer zijn dat ze hetzelfde wegen als ik. Dat is extreem en ongezond. Dit vertaalt zich ook naar extreem gedrag. Zo wordt in een echte hotspot als Milaan extreem veel drugs gebruikt onder modellen.”

Tegenwoordig staat Daelorian vaker achter de camera dan ervoor en focust ze zich meer op sociale media. Op instagram is ze via haar account @Daelostylo een inspiratiebron voor zo’n 34.000 volgers. Zelf voelt ze een dilemma tussen haar leven, en wat ze aan haar volgers wil doorgeven. “Ik leef met een mindset van restricties, ‘ik mag dit niet eten en dat niet drinken’ is constant wat ik denk wanneer ik eten zie. Dat wil ik niet uitdragen”, legt ze uit. Nu Daelorian meer fotografeert houdt ze hier ook onbewust rekening mee. “Ik scrolde laatst door mijn insta-feed en bekeek eens wie ik allemaal gefotografeerd heb, toen voel mij op dat er geen enkel dun iemand tussen zit”, verteld Daelorian. “Ik vind dat iedereen iets moois heeft, dit probeer ik met fotografie vast te leggen.” Ook al heeft ze haar bedenkingen bij het modellencircuit, het creatieve in dit vakgebied ligt haar goed. Ze kan haar oog voor schoonheid in de mens kwijt tijdens het fotograferen.

In de toekomst ziet Daelorian zichzelf dan ook vooral als fotografe, in tegenstelling tot haar kinderdroom om prinses te worden ligt dit in de lijn der verwachting en timmert ze flink aan de weg. Al haar ervaringen in het modellencircuit en daaromheen maken haar tot een uniek karakter met een interessante visie, en veel meer dan een pagina in de FHM500.