Gerard Hilhorst, een gewone man van 57 jaar die zich maatschappelijk actief inzet. Één verschilletje met "gewone" mannen van 57, Gerard is maar 1 meter 30 kort. Dit komt door zijn groeistoornis Achondroplasie, een beperking waarbij je wel een lange romp hebt, maar korte armen en benen.

Achondroplasie is een beperking wat zit in de botten, al op vrij jonge leeftijd stoppen de botten met groeien, waardoor de meeste mensen met Achondroplasie niet langer worden dan 1 meter 40. In de volksmond worden mensen met Achondroplasie ook wel lilliputters genoemd. Dit ervaren de meeste Achondroplasten als scheldwoord en daarom is niemand, waaronder Gerard, blij als hij hiermee wordt aangesproken.

Luister en kijk naar hoe Gerard enthousiast, ondanks zijn Achondroplasie, zijn bezigheden in zijn leven laat zien en horen. Zijn werk, hobbies en hoe hij zich zoveel mogelijk inzet voor de BVKM (Belangenvereniging Voor Kleine Mensen). Gerard laat zien dat het leven met een beperking je leven niet hoeft te beperken!