Het College van B&W heeft besloten dat Fluor een incidentele bijdrage van €304.500 ontvangt. Het Amersfoortse poppodium levert volgens de gemeente een grote bijdrage aan de stad op het gebied van populaire muziekcultuur. Met dit bedrag wordt het mogelijk om het eerder aan de gemeente gepresenteerde businessplan uit te voeren.

In het businessplan Fluor 2017 staat dat er op basis van een aantal verbeteringen volop kansen zijn om het poppodium op een gezonde en betere manier te laten functioneren. Woordvoerder van het bestuur van Fluor reageerde opgelucht op het besluit van de gemeente: “Dit houdt in dat het poppodium en daarmee ook een belangrijk onderdeel van de popcultuur behouden blijft voor de stad Amersfoort. Het betekent ook dat de vaste medewerkers, de vele flexibele arbeidskrachten, vrijwilligers, partners en leveranciers zich voor Fluor kunnen blijven inzetten. Deze toezegging laat zien dat de gemeente gelooft in de waarde van Fluor als cultureel podium en is tevens waardering voor de inzet en betrokkenheid van al die mensen die de afgelopen anderhalf jaar Fluor tot een cultureel succes hebben gemaakt. Maar het bestuur ziet de toezegging ook als het door de gemeente uitgesproken vertrouwen in het businessplan en de wijze waarop Fluor momenteel invulling geeft aan de programmering van populaire muziekcultuur die thuishoort in een stad als Amersfoort.”

Wethouder Bertien Houwing vindt dit bedrag meer dan redelijk voor de toevoeging van het poppodium aan de nieuwe stad: “Omdat wij het voortbestaan van poppodium Fluor belangrijk vinden voor Amersfoort, hebben wij als college besloten deze extra bijdrage te leveren, zodat het business plan kan worden uitgevoerd. We rekenen erop dat Fluor daarmee de onmisbare bijdrage aan de popcultuur in de stad en de regio kan blijven leveren.”