Sinds het nieuwe cultuurbeleid gepresenteerd is, lijkt het er op dat er eindelijk weer meer geld naar kunst en muziek zal gaan. Door het vorige beleid is de cultuursubsidie enorm gekelderd, met als gevolg dat het moeilijker is geworden voor kunstenaars om rond te komen. Lastige situaties leiden er echter wel toe dat mensen creatief worden en hier originele oplossingen voor verzinnen, waaruit bijvoorbeeld interessante start-ups ontstaan.

Donkey Business is een van deze kleinschalige ondernemingen die kunstenaars een helpende hand probeert te bieden. Oprichters Myra van Laer en Sabine van Loon, die beide grafisch vormgever zijn, maken fine-art prints, oftewel reproducties van kunstwerken. Amateurkunstwerken om precies te zijn. “Er zijn zo veel mensen die in hun vrije tijd geweldige dingen maken, maar niet weten hoe ze dat moeten verkopen of verspreiden.”, vertelt Myra. “Of ze willen het wel, maar ze willen het origineel zelf houden. Wij bieden deze mensen een handvat door kwalitatief hoogstaande duplicaten van hun werk te maken, zodat het bij zo veel mogelijk mensen in de woonkamer kan komen te hangen. De opbrengst wordt 50/50 verdeeld tussen ons en de kunstenaar, waardoor we proberen te stimuleren dat meer mensen met hun werk naar buiten kunnen treden.”

Dit weekend organiseert Donkey Business een Pop-up galerij in een ruimte achter het huis van Myra in Hoogland. Hier worden allerlei werken van amateurkunstenaars uit en buiten de regio geëxposeerd en verkocht. Natuurlijk is iedereen welkom om binnen te lopen.

Entree: Gratis
Adres: Hamseweg 89a, Amersfoort.
Webshop: https://www.donkey-business.nl/webshop-1/