In het voorjaar van 2018 vindt in de provincie Utrecht de dichtwedstrijd ‘Parade der Poëten’ plaats, met als thema cultureel erfgoed in de provincie. Amersfoortsers kunnen mee doen aan deze wedstrijd door het schrijven van een gedicht over hun opvatting van cultureel erfgoed in hun stad. Zowel over het bekende historische landschap tot plekken met persoonlijke betekenissen. De beste tien dichters mogen niet alleen hun gedicht opdragen op de feestelijke slotmiddag, maar zullen ook worden opgenomen in een dichtbundel met het cultureel erfgoed van Amersfoort. Naast een plek in de bundel, die ze zullen delen met andere bekende dichters uit de provincie Utrecht, wint de streekwinnaar ook een bedrag van €100.

De wedstrijd wordt georganiseerd door Gerhard te Winkel in samenwerking met de Bibliotheken Eemland.

Tot en met donderdag 31 mei, 24.00 uur, kunnen deelnemers drie gedichten insturen over het thema cultureel erfgoed in Amersfoort. Gedichten kunnen gestuurd worden naar gtwinkel@gmail.com.

De feestelijke slotmiddag en tevens ook de finale van de wedstrijd, zal plaatsvinden op zaterdag 9 juni om 15.30 uur in het Eemhuis.