Buurtbewoners en mensen van de Fietswerkplaats zijn niet blij met de plannen van de gemeente een supermarkt te laten verrijzen op de plek van de Drietand, een voormalig buurtcentrum. Winkelende mensen zijn vóór, evenals het hoofd van de winkeliersvereniging. De kleine ondernemers met hun fruit en groente iets minder.

Ton Beckers van de Fietswerkplaats meldt verheugd dat de gemeente de verbouwing nog niet heeft aangekondigd in de ‘gemeentepagina’s’ van de krant De Stad Amersfoort. De mensen bij de Fietswerkplaats hopen in ieder geval dat ze niet snel weg moeten. Het pand waar ze in zitten moet plaatsmaken voor een nieuwbouwpand van Aldi, die de Aldi vervangt aan Kreupelstraat 32. Beckers vertelt dat het teveel van hetzelfde is en dat hij bang is voor toenemende onveiligheid. Er is namelijk minder sociale controle; er komen bijvoorbeeld geen appartementen.

Nu is het zo dat de bouw van een Aldi nog geen vergunning heeft, gezien het niet past in het bestemmingsplan. Dat bevestigt wethouder Buddingh van vergunningen. Het AD meldt dat bewoners waarschijnlijk inspraak hebben tot en met begin 2017, maar gemeente Amersfoort reageerde niet op een verzoek verdere informatie te verstrekken over het plan. Ook meldt het AD dat de gemeente bezig is met onderzoek naar de gevolgen van deze supermarkt.