Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid organiseert een training tegen cybercrime. De cursus vindt plaats op 5 juni aan de Hardwareweg 15 in Amersfoort.

De avond zal om 18:00 aftrappen met de gelegenheid om een broodje te eten. Vervolgens zal de burgemeester of een nader bekend te maken wethouder de avond officieel openen. Een uur na dat de deuren open gaan zal de training beginnen. De training zal zo’n anderhalf uur duren, waarna om 20:30 nog de mogelijkheid bestaat om onder het genot van een drankje na te praten.

‘Digitaal Veilig’ is vooral gericht op ondernemers en hun medewerkers. Met voorbeelden uit de praktijk kunnen ze leren hoe het risico op cybercrime zoveel mogelijk verkleind kan worden. Bedrijven kunnen zich aanmelden via deze link. Deelname aan deze cursus is gratis en wordt mede-mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Mocht u op 5 juni niet beschikbaar zijn, naast Amersfoort vindt deze training ook plaats in Papendrecht (30 mei), Dordrecht (4 juni) en Brielle (13 juni).

De urgentie van deze cursus wordt bevestigd door het CBS. In september maakten zij namelijk cijfers bekend waaruit blijkt dat één op de vijf bedrijven te maken heeft gehad met cyberaanvallen. Hierbij geldt: hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans op een aanval.