De 74ste avondvierdaagse is afgesloten met een optocht van alle deelnemende basisscholen en particuliere deelnemers. De wandelaars liepen de laatste kilometers samen vanaf Kleine Spui tot de Graaf Hendriklaan waar de vierdaagse van dit jaar tot een einde kwam. Vooraan de stoet en tussen de groepen basisscholen door liepen muzikanten van Christelijke Muziek- en Showband Juliana & Bernhard die zorgden voor de feestelijke sfeer. De deelnemers van de vierdaagse konden kiezen uit drie verschillende afstanden die zij vier dagen moesten lopen: de vijf, tien of vijftien kilometer.

Volgens begeleider van basisschool De Regenboog, Hendrik-Jan van Dooren, is de afsluiting van de avondvierdaagse goed en rustig verlopen en heeft iedereen het naar zijn zin gehad. Lotte (7) zit in groep 3 van De Regenboog en loopt voor de eerste keer mee met de Amersfoortse wandeltocht. “Ik heb geen blaren en ik vind het leuk om mee te doen.” Volgend jaar is ze weer van plan mee te gaan.

De vrienden Koen (11) en Olivier (12) zijn beladen met snoep(kettingen) en lopen voor de zesde keer de vierdaagse. “Ik zit nu in groep acht en volgend jaar ga ik naar de middelbare school, dus dan ga ik niet meer mee doen”, vertelt Koen. Woensdagavond liepen de temperaturen nog hoog op, tot ongeveer 24 graden, maar daar hadden zij weinig last van.

De Sticht Gooise Wandelsport Bond organiseerde samen met vrijwilligers de avondvierdaagse. Sinds twee jaar hebben zij een nieuwe medaille ontwerp voor de medailles van nummer 1 tot en met 69, deze worden ook nu aangehouden.

 

 

 

Eindredactie: Nikita Neuteboom