Het lijkt misschien nog ver weg, maar niets is minder waar, over enkele maanden vind de 16de editie van de Gaypride Amersfoort plaats. Op donderdag 26 juli zal de hele stad in het teken staan van de viering van seksuele en gender diversiteit. Of je nu homo, lesbisch, bi, transgender, ergens tussenin, hetero, jong of oud bent? Iedereen is welkom om een feestje te komen vieren.

Naast het feest op de Hof met Dj’s, Drag Queens en live acts zijn er ook diverse andere onderdelen. Al sinds enkele jaren staat de Groenmarkt in het teken van Améézing Pink, waar een band bekende nummers speelt uit de Homo Top-100.

Maar ook de sportliefhebbers komen tot hun recht. Deze kunnen deelnemen in de Rainbow Run. Dit is een ‘social run’ van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Onderweg zullen de deelnemers polsbandjes verzamelen in alle kleuren van de regenboog. De start en einde van deze run is op het Lieve Vrouwekerkhof.

Ook organiseert Stichting Keiroze Amersfoort  dit jaar voor de 3e keer de Pridewalk Amersfoort, een stoet waarbij de deelnemers een grote regenboogvlag door de stad heen dragen. Het einde van de Pride Walk is dit jaar voor het eerst op de Groenmarkt. Zo kan je bij terugkomst, je aansluiten Améézing Pink.

Maar de Gaypride zal dit jaar niet alleen bestaan uit terugkomende elementen. Dit jaar zal voor de 1e keer samen met roze 50+ een roze picknick worden georganiseerd. Hier kunnen mensen aangeschuiven voor een hapje, drankje en een goed gesprek.

Meer informatie over de Gaypride Amersfoort vind je op: https://www.gayprideamersfoort.nl/