Het kabinet heeft eenmalig een bedrag van één miljoen euro beschikbaar gesteld voor kamp Amersfoort. Dit heeft staatssecretaris Blokhuis (VWS) vandaag bekend gemaakt. Ook het kamp in Vught krijgt één miljoen euro.

De bedoeling is dat het geld naar uitbreiding en educatie gaat.  De investering is hard nodig volgens Blokhuis, omdat steeds meer mensen kamp Amersfoort bezoeken. “Steeds minder mensen kunnen uit eigen ervaring verhalen vertellen over de verschrikkingen van de oorlog en over dierbaren die men heeft verloren”, schrijft Blokhuis in een toelichting. “Hoe goed is het dan dat er plekken zijn waar herinneringen levend blijven en verhalen daarmee niet worden vergeten.”

De afgelopen tijd heeft Kamp Amersfoort al meerdere donaties gehad. Zo heeft het vorig jaar 500.000 euro van de provincie gekregen, van de gemeentes Amersfoort en Leusden gezamenlijk 300.000 en van de Postcodeloterij 1,5 miljoen euro. Met alle bijdragen wil Kamp Amersfoort de binnenplaats gaan uitbreiden, een paviljoen oprichten en het bezoekerscentrum uitbreiden.