Veertien kilometer skaten, steppen of longboarden door Amersfoort. De zesde editie van 033Skate is afgelopen vrijdag van start gegaan. Tientallen sportievelingen begonnen vanaf De Hof met hun tocht.

Tijdens de eerste editie ligt het tempo lager dan normaal, hierdoor is de drempel om mee te doen lager. Een van de deelnemers vertelt; “Aangezien ik schaats en dit in de zomer niet mogelijk is, is 033Skate een uitkomst voor mij. Op die manier blijf ik alsnog trainen. Het is geweldig om met andere sportfanaten door Amersfoort te skaten.” Ook deed een moeder samen met haar kind mee. Voor haar was het de eerste keer om mee te doen. “Ik werd door een vriendin meegevraagd. Ik bedacht me dat het leuk zou zijn om een keer mee te doen met mijn dochter, omdat we beiden van skaten houden”, vertelt de moeder.

Bij elke tocht rijdt er een auto voorop. De auto heeft een dj-booth, waardoor de skaters tijdens de tocht muziek hebben. Daarbij wordt er voor Dierenbeschermingcentrum Amersfoort geld opgehaald. Halverwege de route kunnen de sporters pauze houden en intussen een donatie doen.

033Skate wordt nog een aantal keer georganiseerd. Op vrijdagavond 18 en 25 mei; 1, 8, 15, 22 en 29 juni; en op 6 juli.