In Bibliotheek Eemland worden in de meivakantie verschillende workshops gegeven door het Medialab. De aftrap vond plaats op zondag 23 april, met de uitverkochte workshop Minecraft animeren.

 

Tijdens de workshop Minecraft Animeren krijgen twaalf kinderen van 8 tot en met 15 jaar de mogelijkheid hun eigen animatie te maken voor de game Minecraft. De kinderen werken in groepjes van vier personen, aan een tafel met daarboven een Ipad vastgesteld op een statief. De kinderen tekenen op papier hun eigen karakter. Deze animaties worden vervolgens ingescand door de Ipad. Daarna maken de kinderen een nieuw scenario voor hun karakter, ook die wordt ingescand. Uiteindelijk krijgen de karakters op deze manier een ‘eigen leven’. Om hen daadwerkelijk te laten leven, maken zij ook een Minecraftvideo waarin de animaties bewegen en spelen.

Het Medialab organiseert de workshops in Bibliotheek Eemland. Reda van der Putten, coördinator Medialab Bibliotheek Eemland vertelt enthousiast over de workshop. “Wij vinden het belangrijk dat de jeugd van tegenwoordig kennis maakt met de media en de techniek van nu. Wij willen dit doen aan de hand van verschillende workshops. Waaronder de Minecraft animeren workshop van afgelopen zondag.”

Onder begeleiding van professionele docenten, gaan de kinderen aan de slag. “Het is een kleine groep kinderen, zodat er alle aandacht en uitleg gegeven kan worden die nodig is”, aldus van der Putten.

Van der Putten is zelf ook gespecialiseerd in mediatechniek. Hij werkt ongeveer vier dagen in de week voor het Medialab waar hij verschillende taken vervult, waaronder het organiseren en coördineren van de verschillende workshops. Eén dag in de week werkt hij in de ICT, zodat hij gespecialiseerd en op de hoogte blijft van alle nieuwe media en technieken.

In de meivakantie van 23 april tot en met 2 mei organiseert het Medialab verschillende workshops, onder andere over de onderwerpen ‘Cartoons inspreken’, ‘Journalist voor een dag’, ‘Geluidseffecten’, ‘Acteren voor de camera’ en ‘Vlog nabewerken’. Naast deze workshops geven zij ook nog twee Mini-bouwwedstrijden Minecraft Redstone in Het Eemhuis.

 

Meer weten? http://www.bibliotheekeemland.nl/

 

Eindredacteur: Esmée van Zon