Zes blokkers waren er in Amersfoort, waaronder de Blokker op het Pieter Stastokerf, maar deze is al sinds 15 mei gesloten. De vraag is welke Blokkers er nog meer gesloten zullen worden in Amersfoort. ‘In de komende periode zal er, in overleg met relevante partijen, bepaald worden welke winkels gesloten zullen worden en wat de precieze gevolgen voor de vestigingen zijn. Bij deze besluiten gaat de zorgvuldigheid vanzelfsprekend boven de snelheid’, vertelt Séverine van Tuyll, woordvoerder van Blokker Holding.

‘De Blokker vestigingen die al omgebouwd zijn of op korte termijn verbouwd gaan worden tot ‘de nieuwste Blokker formule’, behoren niet tot de vestigingen die gesloten zullen worden’, Aldus van Tuyll. In Amersfoort zijn er twee Blokkers die deze formule al hanteren. Dit zijn de Blokkers op de Leusderweg en op het Eemplein. De winkels die wel gesloten zullen worden, zijn filialen die structureel verlies draaien en op ongunstige locaties staan.

In heel Nederland zal Blokker het komende jaar 100 filialen sluiten.. De winkelketen gaat zich nog maar op één naam richten en dat is Blokker zelf. Dit betekent dat  er voor verschillende winkelketens die onder het familiebedrijf ‘Blokker Holding’ vallen een nieuwe eigenaar gezocht wordt. Hieronder vallen de winkelketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker.

 

Eindredactie: Anke van den Broek