De line-up van het Amersfoort Jazz Festival is bekendgemaakt, en het heeft veel te beloven. Jazzartiesten van over de hele wereld zullen aanwezig zijn. Met Spanje als focusland kan het niets anders worden dan een groot feest.

Het Amersfoort Jazz Festival vindt plaats van 8 tot 11 juni. Het draait vooral om jazz, maar ook wereldmuziek. Het muziekprogramma is samengesteld met wereldjazz, om zo ook een groter publiek te bereiken. ‘We willen het podium bieden voor jong talent, maar er treden ook veel masters op.’ vertelt Jaap Hengeveld, die de publiciteit rond het Amersfoort Jazz Festivals regelt. Artiesten die gaan optreden zijn onder andere Akua Naru en Houston Person. In totaal komen er 350 artiesten uit 21 verschillende landen.

Het samenstellen van de line-up heeft een heel jaar gekost. ‘Je moet natuurlijk zoeken naar de beste artiesten, en dan moeten ze ook nog beschikbaar zijn. We hebben veel festivals bezocht over de hele wereld, om hieruit een selectie te maken voor de line-up. Ook hebben we natuurlijk Spanje bezocht, omdat dit ons focusland is dit jaar.’ legt Jaap uit. Bij Spanje als focusland kan je een kruising tussen flamenco en jazz verwachten. Het festival is vooral gericht op liefhebbers van wereldjazz. ‘We verwachten veel jongeren, maar ook oudere mensen. Het wordt een hele mix.’ vertelt Jaap. Amersfoort Jazz Festival is gratis toegankelijk, waardoor je voor niks volop kan genieten van livemuziek.

 

 

Eindredacteur: Anke van den Broek