De kabels van de Malebrug in Amersfoort zijn doorgeknipt, met als gevolg dat de brug niet meer opengaat. Het is nog niet zeker wie verantwoordelijk is voor het vandalisme. Monteurs van de ROVA hebben hard gewerkt om de brug te repareren.

 

Vooral de Eemlijn, die een trekpleister is voor toeristen, is hier zwaar door getroffen. Op hun Facebookpagina wordt ook vermeld dat het niet mogelijk is om te varen. Eerder werden al gasten afgezet vlak voor de brug, omdat de boot niet verder kon varen.

“We hopen vandaag gewoon weer te kunnen varen, maar dit hangt natuurlijk af van hoe snel dit allemaal gerepareerd wordt. Maandag moesten wij helaas voortijdig de gasten van de boot zetten, aangezien de brug niet openging,” aldus een woordvoerder van De Eemlijn. Er zijn veel vragen rondom de oorzaak van de defecte brug: “Officieel weten wij niet wat er gebeurd is, maar wij hebben foto’s gezien waarop blijkt dat alle kabels doorgeknipt zijn. Wie dat heeft gedaan, daar hangt jammer genoeg geen kaartje bij.”

De Malebrug is een bekende brug over de Eem die de gemeenten Soest met gemeente Amersfoort verbindt. De Malebrug is al eerder onderwerp van discussie geweest, doordat jongeren gevaarlijke capriolen uithaalde bij de brug, zoals van de brug afspringen en voor een lange tijd de brug bezet houden waardoor boten er niet onderdoor konden. Als gevolg heeft de gemeente Amersfoort meerdere boetes uitgedeeld.

Fietsboot de Eemlijn en de gemeente Amersfoort gaan aangifte doen bij de politie van vandalisme.

 

Eindredactie: Liam Rensink