Het Geheim van de Kei is een nieuwe jeugdserie die draait om de Amersfoortse kei. Het is een spannende webserie die gaat over een jongen van veertien, Mees, die per ongeluk een oude vloek opheft en vampiers vrijlaat uit de Amersfoortse kei.

Het Geheim van de Kei is ontstaan met de naam van de serie. Voordat er iets anders bedacht was, zaten mensen op de redactie van KeiTV al met deze naam in hun hoofd. Verder hadden ze geen idee van wat het zou kunnen zijn. Toen 24-jarige Dominique Vissers, die het script heeft geschreven en de productie regelt van de serie, stage kwam lopen bij KeiTV mocht ze gaan brainstormen over een idee rond de pakkende naam. “Al snel kwam bij mij het idee over vampiers naar boven. Het leek mij erg leuk om de geschiedenis van de kei een twist te geven met fictie, waaruit de vampiers zijn ontstaan”, vertelt Vissers.

Na de vampiers moest de rest van de serie ook nog in elkaar gezet worden. Na vele middagen brainstormen met de redactie van KeiTV is het uiteindelijke script tot stand gekomen. “Van grapjes kwamen echte ideeën,” vertelt Vissers, “zo is alles een beetje tot stand gekomen.”

“De serie draait om Mees, een beetje een knullig jongetje, dat gepest wordt op school. Hij is verliefd op een heel populair meisje uit de klas. Een groepje pestkoppen daagt Mees uit om tijdens volle maan naar de kei te gaan. In de serie kent iedereen in Amersfoort de mythe rondom de kei en volle maan, dus het is heel eng om het te bezoeken, maar Mees doet het toch. Bij de kei wil hij dan een filmpje maken voor Lotte, het populaire meisje, om haar uit te vragen. De pestkoppen zijn ook aanwezig bij de kei die avond en halen een grap met hem uit, waardoor Mees schrikt en tegen de kei aanvalt. Zijn bloed komt dan in aanraking met de kei waardoor de vampiers, die daar eeuwenlang zaten opgesloten, vrijkomen. Dan moet Mees proberen de vampiers weer terug in de kei te krijgen”, vertelt Vissers. Nadat het hele script compleet was, moesten ze de acteurs nog vinden.

Op een vrijdagmiddag heeft Dominique een oproep geplaatst op Facebook, om zo passende acteurs te vinden voor de jeugdserie. Ravi Uri (14) zag deze oproep en stuurde gelijk zijn CV en foto’s op. “Ik ben toen uitgenodigd om langs te komen voor een auditie. Dit verliep best goed vind ik zelf en dat vonden ze hier ook, is gebleken”, vertelt Ravi, die de rol speelt van Ralf, de beste vriend van Mees. “Tijdens mijn auditie moest ik verschillende emoties uitbeelden”, vertelt Ravi, “en een stukje tekst, wat ik van tevoren moest leren, spelen.”

Tijdens de vakantie moeten Ravi en de andere acteurs hard gaan werken om hun teksten te leren, omdat de opnames eind augustus beginnen. Ze draaien dan een maand door, tot eind september. “We verwachten dat ergens in november de eerste aflevering online komt te staan. We werken nu hard aan een website speciaal voor de webserie, waar de afleveringen op te zien zijn”, vertelt Vissers. Er komen in totaal vijf afleveringen van rond de 20 minuten. Ook hoopt Vissers dat de serie goed aanslaat en dat ze aan een tweede seizoen mag werken. “Ik heb zeker al wat ideeën voor het tweede seizoen. Het eerste seizoen beëindigt bevredigend, dus de kijkers blijven niet met vragen zitten, maar we laten zeker wat openingen voor een tweede seizoen. Dit gaat dan ook weer rondom de kei spelen”, vertelt ze.