De snuffelschuur in Hoogland moet per 1 juli dicht. Dat heeft de gemeente besloten op basis van een klacht uit de woonomgeving. Inmiddels zijn de eigenaren een petitie gestart om de sluiting tegen te gaan.

De snuffelschuur is een uit de hand gelopen hobby. Eigenaren Ton Stangenberger (72) en Liesbeth Schellekens (66) verkopen daar tweedehands spullen op zondag in de zomermaanden. Daarnaast heeft de snuffelschuur sociale functies, veel wandelaars en fietsers komen er gezellig een bakkie doen. “Ik bedenk zelf iets waar de maatschappij wat aan heeft, maar Nederland is verstikt van regelgeving en zo overkwam dat mij ook”, vertelt Stangenberger. De eigenaren kregen een brief van de gemeente waar het slechte nieuws in stond. Het maakt Stangenberger verdrietig en soms woedend tegelijk: “In plaats van dat ze me nou een lintje kwamen brengen. De koning zegt dat we moeten verbinden, ik doe dat mijn hele leven al op eigen kosten en zonder subsidie met veel plezier.” Binnenkort zullen de eigenaren de verzamelde handtekeningen aanbieden aan de gemeenteraad.

Afgelopen dinsdagavond stelde het CDA vragen over de snuffelschuur in de gemeenteraad. Op deze vragen erkende wethouder Menno Tigelaar ook het sociale belang van de snuffelschuur en vertelde dat hij in gesprek zal gaan met de eigenaren over een mogelijke oplossing. CDA-raadslid Bas Aghina: “De CDA-fractie zal de weg naar een oplossing voor de vele senioren en andere Amersfoorters die genieten van de snuffelschuur, met gezonde belangstelling volgen.”

Aghina kan op dit moment nog niet goed inschatten of er een kans bestaat dat de snuffelschuur toch openblijft. “De CDA-fractie wacht graag eerst de reactie af van de wethouder nadat hij verder contact met hen heeft opgenomen.”

 

 

 

Eindredacteur: Liam Rensink