De winnaars van de Lego IncidentenCity-actie hebben hun prijs in de brandweerkazerne aan de Kleine Koppel op kunnen halen. De gelukkigen zijn Jayden (5), Jairaldo (8) en Maren (6). De eerste twee kinderen hebben hun cadeau zaterdagochtend 3 juni in ontvangst genomen, daarbij kregen zij een rondleiding door de kazerne en mochten zij in de brandweerwagen zitten. Maren komt de prijs dinsdag ophalen.

Winnaar Jairaldo (8) neemt een kijkje in de brandweerwagen.
Bron: Marco van Amerongen

Tijdens de veiligheidsdag bij de kazerne waren er voor de bezoekers diverse activiteiten en demonstraties wat betreft veiligheid en dienstverlening georganiseerd, ook speciaal voor kinderen. Bij een van die activiteiten konden kinderen de bouwwerken van Lego IncidentenCity bewonderen. Deze bestonden uit bekende ongevallen, zoals branden, die in Nederland hebben plaatsgevonden en nagebouwd zijn in de beroemde Lego-stijl. Aansluitend konden kinderen een vragenlijst invullen met vragen over de gebouwde incidenten. Na het inleveren ervan maakten zij kans om een Lego-prijs te winnen.

De actie is georganiseerd om het evenement leuker te maken voor de jonge kinderen. “De kinderen in deze leeftijdsgroep zegt het niet zo veel, maar zijn door de vragen toch met de speurtocht bezig”, vertelt Marco van Amerongen die de prijs uitreikte.

De organisatoren van de veiligheidsdag trokken uit alle ingevulde formulieren de drie uiteindelijke winnaars. De veiligheidsdag van 13 mei is georganiseerd door Veiligheidsregio Utrecht, de politie en gemeente Amersfoort in samenwerking met verenigingen en inwoners, de prijzen zijn namens hen uitgereikt.

 

 

 

Eindredactie: Nikita Neuteboom