Amersfoort komt volgens woningcorporatie Portaal 2000 sociale huurwoningen te kort. Om dit gemis aan te vullen, zijn er plannen voor een sociaal wooncomplex op de plaats van de voormalige bibliotheek Hoogland. Portaal en de gemeente organiseerden maandag 18 februari een inloopavond voor omwonenden en andere geïnteresseerden in buurthuis de Neng om de plannen te presenteren.

Er is nog geen concreet bestemmingsplan voor het complex, dus het is nog onbekend wanneer de bouw in gang gezet zal worden. Wat wel  vaststaat is dat de bibliotheek wordt gesloopt, en dat het nieuwe gebouw ruimte moet bieden aan 21 sociale huurwoningen. Deze zullen worden verdeeld over drie woonlagen. Daarnaast komt er een parkeerruimte onder het gebouw, en zal er naar alle waarschijnlijkheid beschikking zijn over een lift.

De plannen leverden gemengde reacties op, variërend van “Ik hoop dat mijn dochter hier kan komen wonen, mooi” tot “Daar gaat mijn uitzicht” (aldus een toekomstige overbuurman). Degenen die niet bij de bijeenkomst konden zijn maar toch een bijdrage willen leveren, kunnen contact opnemen via https://www.portaal.nl/contact/.