Wat eerst espressobar ‘Boeken en Bonen’ was, wordt nu espressobar ‘De Draak’. In bibliotheek Eemland wordt op 10 mei de bar officieel geopend. Voor deze feestelijke opening zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom vanaf 14.30 uur.

Leonie Drenth, eindredacteur Eemhuis digitaal, vertelt wat er anders zal zijn. “De espressobar zal een nieuw, eigen logo krijgen en ook zal de menukaart kleine verschillen hebben. Het grootste verschil is dat de koffie van een andere brander komt.”

De activiteiten die worden georganiseerd, zijn voor alle leeftijden. Na de officiële opening, met de directeur van Het Eemhuis, kunnen kinderen tot en met zeven jaar luisteren naar het verhaal van het boek ‘held op sokken’. Het boek vertelt een verhaal over een ridder en draken. Daarna kunnen ze meedoen aan een kleurwedstrijd, waarmee ze een drakenknuffel kunnen winnen. Kinderen vanaf acht jaar kunnen de spannende filmvoorstelling ‘ Hoe tem je een draak’ bekijken. Voor volwassenen is er na afloop van de opening een gratis kopje koffie beschikbaar. Alle activiteiten zijn gratis na aanmelding op de site van bibliotheek Eemland.