Tot voorkomt stonden er nog 4 grote flats aan de Bachweg in Amersfoort. Nu is dat haast niet meer voor te stellen. Want waar de eerst zo kolossale bouwwerken het zicht domineerden, ligt nu vooral puin. Wat straks plaats zal moeten maken voor een nieuwe duurzame wijk.

Woningcorporatie Alliantie is nog hard bezig met het ontwerpbestemmingsplan, maar wanneer deze word goedgekeurd kan de bouw beginnen. In eerste instantie was het plan om de 72 geplande woningen op te delen in huur en koop woningen. Nu is er besloten om van alle appartementen, sociale huurwoningen te maken. Want de vraag naar deze is nog altijd hoog in Amersfoort. De woningen zullen via Woningnet worden geadverteerd. Ongeveer een half jaar voor oplevering van de woningen komen de advertenties op de www.woningnet.nl te staan.
De nieuwe woningen zullen gebouwd worden volgens de BENG wet en regelgeving van 2020. Dit betekent; Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Daarnaast zullen de woningen gasloos worden opgeleverd. Een hele stap vooruit dus in het verduurzamen van de stad.
Het nieuwbouwproject van de Alliantie heeft nog geen naam.
Verwachting is dat de bouw in April/Mei 2018 begint en dat de eerste woningen in 2019 klaar zijn.