In Onze Lieve Vrouwetoren komt een pop up escape room. Het wordt georganiseerd door stichting Rotary Amersfoort Young Ambition en VVV Amersfoort. De escape room brengt de geschiedenis van Amersfoort naar voren.

Als deelnemer krijg je eerst een rondleiding door de stad, en dan wordt er verteld over de toren die vroeger naast de Onze Lieve Vrouwetoren stond. “Deze toren stond vol met buskruit en is een lange tijd geleden ontploft.” Vertelt Taylan de Vries van Rotary Amersfoort Young Ambition. Daarna moeten de deelnemers Amersfoort waarschuwen voor de brand.

“Wij willen graag Amersfoort en de toren op de kaart zetten.” vertelt de Vries, “Verder willen we ook geld ophalen voor de Onze Lieve Vrouwetoren”. Met het geld dat ze ophalen willen ze de toren helpen investeren in een interactieve tafel die geplaatst kan worden in de toren, voor de jeugd. “De kinderen van nu zijn gewend dat ze overal op kunnen drukken, en dit is dan ook een stuk leuker dan alleen een gids die over de geschiedenis vertelt”.

Van 18 tot en met 21 mei gaat de escape room plaatsvinden.