Leonie Haas, illustrator en vormgever, organiseert een workshop handletteren in de Dille & Kamille van Amersfoort. ‘Het kan heel therapeutisch en rustgevend werken, waardoor mensen snel verslaafd raken aan handlettering.

Wat is handlettering eigenlijk? Handlettering is een manier van schrijven en illustreren waarbij je de letters versiert tot een mooie poster. ‘Je kan je fantasie de vrije loop laten gaan en iets moois creëren.’ vertelt Leonie.

Tijdens de cursus leer je de echte tips en trucs van het handletteren. Het gaat over typografie, compositie en schaduwen. ‘Eerst krijg je vooral theorie, maar je gaat al snel aan de slag. Je gaat ook aan het werk aan een poster.’ legt Leonie uit. Ze verwacht vooral vrouwen bij de cursus die iets leuks willen leren, maar niet per se heel creatief zijn, maar iedereen is welkom! ‘Ik denk dat iedereen het kan, als je goed leert omgaan met compositie. De techniek is goed te leren, maar je moet in het begin de lat niet te hoog leggen.’

De reden dat Leonie de cursus organiseert, is om mensen de kunst van handlettering te leren, ‘Het wordt steeds populairder, omdat je merkt dat mensen weer zelf dingen willen maken en op zoek zijn naar ambacht’. Ze heeft twee jaar geleden zelf ook een cursus handlettering gevolgd, en was daar heel enthousiast over.

De workshop handlettering vindt plaats op 19 mei, 2 juni en 7 juli in de Dille & Kamille in Amersfoort. De cursus is te boeken via de website van Leonie Haas.

 

 

Eindredacteur: Anke van den Broek