Kunst is er volop in Amersfoort. De kunstroute ‘Vreemde Gasten-kunstroute’ van vorige week zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober werd druk bezocht. 61 monumentale stadswoningen werden opengesteld om te bekijken. Tegelijkertijd konden de deelnemers van de kunstroute kijken naar kunstwerken van maar liefst 125 kunstenaars.

Waar zij niet geweest zijn: het atelier van kunstenaar Norbertus. Hij doet bewust niet mee aan kunstroutes, maar het pand waar zijn atelier zich bevindt is bewonderenswaardig. Onze verslaggeefster Juliette Stroosnijder heeft de gelegenheid gekregen om hier een kijkje te nemen en Norbertus te vragen wie hij als kunstenaar is en wat kunst voor hem betekent.

En daar is het: een prachtig pand aan ‘t Havik. Een ouderwets tweedelige deur. Het is gemakkelijk voor te stellen dat Norbertus daar ‘s morgens lekker met een bakje koffie mensen bekijkt en met sommigen een praatje maakt over het weer of andere alledaagse onderwerpen.

Zodra je de deur opendoet, rinkelt een belletje dat je doet denken aan een ouderwetse snoepwinkel. Daar staat Norbertus, met zijn handen in zijn zij terwijl hij naar een oude foto kijkt van de Beatles in hun jonge jaren.

Norbertus geeft ook workshops in Bourgondisch schilderen. Interesse? Kijk dan op de website http://www.norbertus.org.