In het 50-meterbad van Sportfondsenbad in Vermeerkwartier is gisteravond om 20:10 uur een zogenaamde brug, die het bad in twee delen scheidt, naar beneden gestort. Het damesteam (onder 17) van ZPC Amersfoort was tijdens het voorval aan het trainen, maar gelukkig raakte niemand gewond.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De zwembadbeheerder van SRO vermoedt dat er tijdens het ophalen van de brug een motorstoring is ontstaan waardoor een schakelaar is doorgebrand en een deel van de brug is gevallen.

De zwemsters van het waterpoloteam uit Amersfoort zijn erg geschrokken. Teamlid Lisanne Rekoert (15) bevond zich vijf meter van de plek waar de brug neerkwam.“Om 20:00 uur was de training afgelopen, maar wij waren nog een wedstrijdje aan het afmaken. Toen ik gekraak hoorde en omhoog keek leek het alsof er een kabel los hing. Ik keek nog naar boven en dacht: dit klinkt niet goed. Een paar seconden daarna viel de brug met een harde knal in het water. We zijn ontzettend geschrokken, maar gelukkig is niemand gewond.”

Het bestuur van ZPC Amersfoort laat op Facebook weten dat zij van de SRO en de gemeente duidelijkheid willen over de oorzaak, veiligheid, oplossingen en relatie met de huidige status van het algehele onderhoud van het Sportfondsenbad. “Vanzelfsprekend zal ook de impact op onze sportieve activiteiten hierin centraal staan.”