Onrust bij de bewoners van het 'leukste straatje van Amersfoort'. Een ondernemer deed daar namelijk recent een vergunningsaanvraag om in het voormalige bierbedrijf een coffeeshop te openen. De bewoners van de straat zagen dit absoluut niet zitten en verenigden zich samen in een actiegroep. Blijkbaar werd dit door de gemeente gehoord want burgemeester Bolsius zette een streep door de aanvraag van de coffeeshop.

De bewoners van de Krommestraat, voornamelijk gezinnen met jonge kinderen, zijn fel tegen de komst van een coffeeshop in de straat. Het ‘leukste straatje van Amersfoort’ heeft namelijk geen goede ervaringen met een coffeeshop in hun straat. In 2014 besloot burgemeester Bolsius namelijk, nadat de toenmalige coffeeshop in dezelfde straat drie keer een schietpartij had overleefd, dat de coffeeshop moest sluiten. De openbare orde en de veiligheid werden in centrum Amersfoort verstoord, aldus de gemeente. Toen recentelijk de vergunningsaanvraag voor een nieuwe coffeeshop in de Krommestraat werd ingediend,  zorgde dit bij bewoners voor veel onrust.

Gelukkig voor de bewoners heeft de gemeente de onrust weggenomen door de vergunningsaanvraag af te wijzen. Verslaggever Rijk van den Broek sprak ging de stad in en sprak met burgemeester Bolsius.