Ondernemers konden hun hart ophalen tijdens het festival boven de stationshal georganiseerd door medewerkers van Seats2Meet. Even de focus verleggen van een ander op jezelf en op die manier een boost geven aan het persoonlijke vlak. Eigenaresse van Seats2Meet, Tianne van Woudenberg, zette voor de eerste keer ‘It’s All About Me’ op. Hier gaven verschillende professionals workshops en lezingen over persoonlijke ontwikkeling.

“Maar wat doe jij voor werk?”, is waarschijnlijk de meest gestelde vraag in de ruimtes die ondernemers normaal gebruiken als ontmoetings- en werklocatie. Tijdens het inloopkwartiertje wisselen de deelnemers al veelvuldig hun visitekaartjes, in de met paarse vlaggetjes behangen en met ‘Home of the Happy Plant’ planten gevulde ruimte, uit. Ook de koffie, thee en zelfs muntwater gevuld in kartonnen bekers en doorzichtige glazen verspreiden zich door de ruimte.

In de ontvangstruimte die zich vult met voornamelijk vrouwen en hier en daar een enkele man vinden de soms ongemakkelijke ontmoetingen plaats. De gesprekken staken als er een harde piep, te horen is en Tianne van Woudenberg de middag opent. “Het kan zijn dat je met de workshop niet in de meest ideale zaal zit, maar dat komt omdat het een groter succes is dan we ooit hadden ingeschat. Het was een feestje om te organiseren”, klinkt de stem van Van Woudenberg door de speakers. Een drietal vrouwen start vervolgens een energizer waarbij iedereen een partner kiest en na een staarsessie de indruk van de persoon moet beschrijven in één woord, gelach en gesprekken ontstaan.

Er zijn veel diverse ondernemers aanwezig, de meesten bieden een product of dienst aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. “Wij organiseren dit met als doel ons netwerk te inspireren en te verbinden. Wij hopen ook nieuwe mensen aan te trekken die ons als locatie en netwerk ontdekken en zich aan sluiten, bij ons komen werken of een zaal boeken”, vertelt Van Woudenberg.

Bij de workshop ‘Beteugel je stress’ zijn vijf vrouwen en één man aangeschoven, waaronder Martine Groenewegen. “Ik heb een eigen bedrijf en ga bijna met vakantie. Ik zat best nog te stressen, maar had nog even ruimte over dus dan is dit wel goed om mee af te ronden.” Het eerste gedeelte bestaat uit een college over de effecten van stress. “Er komt een enorme golf alzheimer aan door de chronische stress die mensen hebben”, vertelt de therapeute die de workshop geeft. Ondertussen zit enige man aanwezig nog met zijn laptop op schoot met een openstaande mail en een mobiel in zijn hand.

Nadat iedereen de informatie tot zich had genomen gingen de deelnemers in tweetalen aan de hand van de piramide voor stressvrij leven met elkaar uitzoeken wanneer zij stress ervaren. Iedereen is meegaand en vertellen aan de vreemde persoon waar zij per toeval naast zitten hun persoonlijke verhaal. Als de computer even niet meewerkt en de workshopgeefster een beetje in paniek lijkt te raken roept een vrouw op de voorste rij “Stress!”, er klinkt luid gelach. “Ik heb er indirect wel wat aan gehad. Vanavond ga ik het eens proberen om een uur voor ik ga slapen mijn schermen uit te doen, omdat dat zo slecht is”, vertelt Johannes Schot na de workshop.

Tijdens de pauze gaat er een grote plastic pot met de tekst ‘A quote a day keeps the doctor away’ met daarin opgerolde strookjes papier de ruimte rond. De meesten pakken er een, lezen welke inspirerende zin er voor hen is bestemd en gooien het weer terug de pot in.

De tweede ronde gaat van start, alle deelnemers begeven zich door de doorzichtige loopgang boven de stationshal of door de gang naar de voorkant het Seats2Meet ruimte. Bij de workshop ‘Detox the bullshit’ benoemen, beseffen en accepteren de deelnemers hun slechte eigenschappen. De andere workshops richtten zich bijvoorbeeld op de eerste indruk en het bewust zijn van de lichamelijke houding, het maken van een lijfspreuk en het versterken van de innerlijke veerkracht. Daarnaast konden zij ook een één op één sessie krijgen voor pitchproblemen of een healing. Groenewegen heeft dat laatste ervaren. “Het was een hele bijzondere ervaring, je moet het zelf meemaken om te begrijpen wat het is. Ik voel me nu écht opgeluchter.”

Ten slotte komt iedereen weer bij elkaar in de centrale zaal. Hapjes en drankjes staan klaar en een bandje speelt. Volgens Van Woudenberg is het festival goed verlopen. “Ik was zelf niet bij de workshops aanwezig, maar er is een goede sfeer en de opkomst is boven verwachting.” Bijna iedereen blijft even hangen en legt nog een paar contacten, voordat ze met een persoonlijke verrijking weer naar huis gaan.