Een festival voor Amersfoorters door Amersfoorters. Het Eemplein veranderde op zondag 20 mei in een festivalterrein. Duizenden mensen genoten van de tweede editie van het festival FC Amersfoort.

Aan de kant van de Eem staat een groot podium. Hierop zullen de hele dag door verschillende artiesten een optreden geven. Onder andere Miss Montreal, Yung Felix, Rondé en Daredevils treden op. In het midden van het Eemplein staat een grote witte tent. Hier kunnen de festivalgangers hun drinken halen. Ook is er een tent, waarbij alleen speciaalbier wordt verkocht. Verder wapperen er enkele Amersfoortse vlaggen vanaf de balkons.

Burgemeester Lucas Bolsius opent het festival. Hij verruilt zijn ambtsketting vandaag in voor een FC Amersfoort-sjaal. ‘’Ik ben blij dat dit festival er weer is. Hiermee laten we zien wat we als stad allemaal in huis hebben op het gebied van muziek. En dat is niet niks, in totaal staan er op de zondag 34 acts, verspreid over drie podia, allemaal met een Amersfoortse link. Dat is iets waar we trots op mogen zijn”, zegt Bolsius.

Vier jaar geleden was de eerste editie van FC Amersfoort. De organisatie vertelt in een interview met DeStadAmersfoort dat het destijds niet de intentie was om het festival een vervolg te geven. De vraag bleek echter enorm te zijn. Door 50.000 euro aan subsidie van de gemeente en sponsoren, kreeg FC Amersfoort een tweede editie.

Duizenden mensen komen af op FC Amersfoort. Het publiek is divers te noemen; jong, oud, Amersfoorters en niet-Amersfoorters.  Daredevils sluit het festival, waarna er nog een afterparty volgt in Fluor. Wederom met Amersfoortse artiesten.