De geliefde onderneming Sweet Cakery stopt er binnenkort mee. Dat liet de bakkerszaak op haar eigen website weten afgelopen week. De reden daarvoor is gezondheidsproblemen bij de eigenaresse. 

De winkel stond bekend om haar taartbenodigdheden. Mensen die graag een taartje wilden bakken of een andere lekkere zoetigheid konden altijd terecht bij de winkel. Echter valt het doek voor de zaak doordat eigenaresse kampt met gezondheidsproblemen.

Gaat niet meer
Helma, de eigenaresse, besloot afgelopen week om tot 1 juli door te gaan met haar bedrijf. Echter is er ook goed nieuws: op die dag worden taarten gratis thuisbezorgd. De onderneemster neemt met pijn in het hart afscheid van haar zaak, maar erkent dat ze de realiteit onder ogen moet zien.

,,Het gaat gewoon niet meer”, opent ze over het sluiten van de tent. ,,Ik heb het de afgelopen jaren met veel passie en plezier gedaan, maar door mijn gezondheidsproblemen moet ik ermee stoppen.”

De problemen die Helma heeft laat zij in het midden. Veel wil ze er ook niet over kwijt. Toch kijkt ze met een tevreden gevoel terug op haar ‘geliefde’ zaak. ,,Wat ik vooral ga missen, zijn de gesprekken met de vaste klanten. Voor die mensen doe je het toch. Ik blijf nog steeds taarten bakken, maar dan thuis. Het is jammer, maar het gaat niet meer.”