Eind april werd het project met honderd zeer duurzame woningen en een Shell-pomp aan de Laan van Duurzaamheid goedgekeurd door de gemeenteraad. Een half jaar debat is hieraan voorafgegaan. Nu is de discussie toch weer aangewakkerd nadat een omwonende een zaak heeft aangespannen bij de Raad van State.

Eind april werd het project met honderd zeer duurzame woningen en een Shell-benzine pompstation aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort goedgekeurd door de gemeenteraad. Een half jaar van debatteren is hieraan voorafgegaan. Nu is de discussie toch weer aangewakkerd nadat een omwonende een zaak heeft aangespannen bij de Raad van State.

De discussie gaat niet over de woningen, ook omwonende vonden de komst daarvan een goed idee maar Het Shell-benzine pompstation die zagen ze liever niet komen. Ze vrezen onder andere voor overlast en ontploffingsgevaar. De projectontwikkelaar Schipper Bosch en Wethouder Willen-Jan Stegeman(D66) zeggen beide dat het tankstation nodig is om uit de kosten te komen. Verschillende raadsleden, die van Amersfoort2014, SP en BPA, vinden het onbegrijpelijk dat een stad die zegt in 2030 energieneutraal te willen zijn nog een tankstation erbij wil bouwen.

Het is nog niet duidelijk of het project nu stopgezet wordt. Dit hangt er vanaf of er een voorlopige voorziening wordt aangevraagd, wat zou betekenen dat de start van de bouw wordt opgeschort totdat de Raad van State een uitspraak heeft gedaan.