Het Medialab van Bibliotheek Eemland organiseert in samenwerking met Cartoon Network op woensdag 14 juni gratis tekenworkshops in de Joriszaal van Het Eemhuis. Jongeren van zes tot vijftien jaar oud mogen deelnemen aan de workshops ‘Tekenen’ (14.15 tot 15.15) en ‘Storyboard tekenen’ (15.30 tot 17.00). De workshops vinden plaats tijdens de derde editie van Cartoon Network Imagination Studios.

“We organiseren dit soort workshops, omdat het leerzaam is voor kinderen op zowel creatief als technisch gebied.” vertelt Reda van der Putten, specialist mediawijsheid bij Bibliotheek Eemland. Het Medialab maakt onderdeel uit van Bibliotheek Eemland. “Met het Medialab willen wij inzetten op digitale educatie door de ontwikkeling van lesprogramma’s in ‘21st Century Skills’ en door het aanbieden van workshops op scholen en in Het Medialab.” vermeld de bibliotheek.

De workshops ‘Tekenen’ en ‘Storyboard tekenen’ verschillen duidelijk van elkaar. Bij de workshop ‘Tekenen’ gaat het om het creëren van een specifiek figuur, bijvoorbeeld een superheld. Tijdens de workshop ‘Storyboard tekenen’ worden er ook figuren getekend, maar de figuren dienen dan als ondersteuning van een verhaal. Tijdens de workshop krijgen alle kinderen hun eigen iPad waarop software gedownload is. “Met de juiste software kan iedereen cartoons tekenen.” legt van der Putten uit.

Cartoon Network was oorspronkelijk een Amerikaans kabeltelevisienetwerk wat tekenfilms uitzond. Het is uitgegroeid tot veel meer dan dat, zo hebben ze nu ook een Nederlandse afdeling. Cartoon Network Nederland heeft Bibliotheek Eemland benadert voor dit evenement.

Eindredactie: Mandy Bek