Altijd mee willen denken in de lokale politieke besluitvorming? Dan zou je woensdag de avond vrij moeten houden. De gemeente organiseert namelijk een openbare bijeenkomst over de coalitievorming, waar inwoners eigen ideeën kunnen inbrengen en toelichten.

VVD, Groenlinks, D66 en de ChristenUnie. Dat zijn de partijen die Amersfoort de komende vier jaar gaan besturen. “Inwoners of woordvoerders van organisaties, kunnen hun woord richten tot de onderhandelaars van de vier politieke partijen over een nieuw coalitieakkoord”, vertelt Brugt Groenevelt van de gemeente.

De partijen onderhandelen momenteel druk over het nieuwe coalitieakkoord. De gemeente Amersfoort liet onlangs weten dat er naar verwachting volgende week vrijdag, 15 juni 2018, een nieuwe coalitie wordt gepresenteerd. Naast dit worden ook de wethouderkandidaten bekend gemaakt. Eerder kwam in het nieuws dat ze van plan is zeven wethouders te benoemen.

De bijeenkomst start om 18:00 uur en duurt tot 20:00 uur en vindt plaats in de Espressobar van Bibliotheek Eemland in het Eemhuis.

Om een bepaald onderwerp onder de aandacht te krijgen van de coalitiepartijen, moeten de sprekers zich voor woensdag 6 juni 11:00 uur aanmelden via bijeenkomst@amersfoort.nl. Hierna is aanmelden niet meer mogelijk. De indeling van de sprekers wordt woensdagmiddag gemaakt op basis van het aantal aanmeldingen.

Groenevelt vertelt dat er ook plek is voor belangstellenden die de avond willen bijwonen, maar zelf geen ideeën leveren. “We weten nog niet precies hoeveel mensen er komen, maar toehoorders die het interessant vinden kunnen mee luisteren”.