Blur Your Life, een winkel en horecagelegenheid in de Mooierstraat, is de derde vestiging waar initiatiefnemers Irina Chernobrovkina en Olga Morozova de Small Talk Zones inzetten. Eigenaren Sanne Vermeulen (32) en Rianne Hammenga (30) willen de zones officieel introduceren aan de hand van een buurtbijeenkomst.

“Bij ons kan je zowel winkelen als een kopje thee drinken met een lekker broodje erbij. Wij zijn nu een maandje geopend en hebben een winkelaanbod van 100m2 met dertig zitplaatsen binnen. Als het mooi weer is gooien we het terras open en hebben we nog meer plaats. Ik ben zelf gek op cultuur en houd van bijzondere ontmoetingen. Ik denk dat wij die mogelijkheid wel bieden”, vertelt Vermeulen.

Door hun bovenbuurvrouw Hettie, werkzaam bij de bibliotheek Eemland, werden zij benaderd over de Small Talk Zones. “We zitten eigenlijk nog een beetje in de openingsfase, maar wij willen mensen ervan bewust maken dat je even de tijd voor elkaar moet nemen. Zelf ging ik eigenlijk wel even nadenken toen ik het idee te horen kreeg. Ook ga ik best vaak gehaast een kop koffie drinken met mijn telefoon erbij”, aldus Vermeulen.

Tegenwoordig zitten veel mensen vastgekluisterd aan hun telefoons. Vermeulen en Hammenga willen de tegenbeweging zijn van deze zogenoemde trend.

Eindredacteur: Nikita Neuteboom