Amersfoortse Gidsen organiseert tijdens de Week van het Nederlandse Bier een bierwandeling. Tijdens de wandeling krijg je meer te horen over het bierverleden van Amersfoort.

“We starten bij het nieuwe biercafé de Dikke Koning dat vorige maand opende en we eindigen met het nieuwste bier van Rock City, dat nog niemand geproefd heeft,” vertelt Inge Vos van Amersfoortse Gidsen. “We combineren dat met mooie anekdotes over het Amersfoortse bier. We vinden het leuk om de nieuwste ontwikkelingen binnen het Amersfoortse bier te laten zien.” Dit is dan ook de reden dat dit jaar de wandeling niet langs de brouwerij de Drie Ringen zal gaan “de meeste Amersfoorters weten die wel te vinden,” aldus Vos.

De wandeling vindt plaats tijdens de Week van het Nederlandse Bier, van 11 mei tot en met 21 mei. “Tijdens de Week van het Nederlandse Bier word landelijk extra aandacht besteed aan het Nederlandse Speciaal bier,” legt biergids Harald Ket uit. “In het verleden kende elke Nederlandse stad zijn eigen brouwerijen en ambachtelijke bieren. In de 20e eeuw verdwenen die kleinere traditionele brouwerijen steeds verder tot er begin jaren ’80 eigenlijk alleen nog maar pils te koop was in Nederland,” volgens Ket is het doel van de Week van het Nederlandse Bier om bierdrinkers kennis te laten maken met de verschillende soorten bier in Nederland. “Dat je niet tien pils op een avond achterover moet slaan, maar liever geniet van twee bijzondere bieren met een eigenwijze smaak op een zonnig terras.”

De wandelingen vinden plaats op zaterdag 13 mei om halfvijf en zondag 14 mei om halftwee en zullen ongeveer anderhalf tot twee uur duren. Voor tien euro kan je mee wandelen met de biergids en krijg je twee proefglazen Amersfoorts bier.