Over iets minder dan een maand houdt Nederland Drijft de eerste editie van Amersfoort Drijft. De historische Koppelport en de omliggende grachten vormen op zaterdag 14 juli het decor voor dit kleurrijke festival waar iedereen met een rubberboot/zwemband tussen de muziekpodia en drijvende bars kan dobberen.

Het evenement, Nederland Drijft, viert dit jaar haar 5-jarig bestaan en is in Breda al uitgegroeid tot een begrip. Maar liefst 2800 mensen kochten vorig jaar een kaartje voor Breda Drijft. Nu is het volgens de organisatie tijd om ook in andere steden een ‘Drijft’ editie te houden. Thibaud van der Steen van Drijft Nederland legt uit: “Er is altijd veel aandacht geweest voor Breda Drijft vanuit andere steden. Na vier succesvolle jaren daar, is de tijd rijp om het festival ook in een andere stad te gaan organiseren.”

De organisatie kijkt enorm uit naar Amersfoort Drijft. “We kunnen niet wachten om dit unieke feestje met de mensen in Amersfoort te vieren. Om Amersfoort Drijft onvergetelijk te maken gaan wij ons uiterste best doen. Met onze ervaring en de kennis van lokale partners, moet dat lukken!”

Amersfoorters kijken ook naar het festival uit. Max (19) en Jochem (18), kijkend naar de grachten, zien het al helemaal voor zich: “Lekker van barretje naar barretje dobberen met muziek op de achtergrond, wat wil je nog meer?¬†We gaan met een grote vriendengroep dus dat wordt vet gezellig”.
Anna (24) gaat voor de tweede keer naar een ‘Drijft’ editie. “Vorig jaar was ik al naar Breda Drijft geweest en dat beviel erg goed. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het festival hier gaat worden.”

Het festival op het water duurt van 13:00 tot 19:00. Tickets kosten vijftien euro per stuk en zijn te koop via de Facebookpagina van Amersfoort Drijft.